Bírósági végrehajtás - ERDOSDR

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bírósági végrehajtás

Szolgáltatások

A végrehajtási eljárás ismerete egyre fontosabbá válik. Ennek több oka is van. Az egyik ok az általános gazdasági válság. Ilyenkor az emberek jellemzően világszerte ú. n. "menekülővalutákba" fektetik a pénzüket - ilyen például a svájci frank is - és ez megemeli ezeknek a valutáknak az árát. Ebből következően drasztikusan megnövekednek a devizahitelek kamatai, és az eladósodott emberek előbb-utóbb végrehajtást szenvedhetnek. Ráadásul a bankok kikerülhetik a hosszadalmas ceremóniákat, mert közjegyzői okiratokkal szerződnek, ami eleve végrehajtható, és nem kell bírósági végrehajtást igénybe venniük, ha saját maguk, vagy szerződött követelés-kezelők útján járnak el.

A másik főbb ok, hogy egy ideje az adózásban minden okirat azonnal végrehajtható, így a saját bevallásaink is. A végrehajtó pedig mindent lefoglalhat, amelyről nem tudják bizonyítani, hogy nem az adósé. Ilyenkor nem marad más, csak az igényper, a végrehajtó egyes jogsértése miatt indított eljárás, vagy megfelelő ok fennállása esetén a végrehajtás korlátozásának kérése.

Fontos része a végrehajtásnak azt tudni, mit tehet a végrehajtó, mennyibe kerül az eljárás, és milyen mozgásterünk lehet a végrehajtás alatt, mikor lehet árverezni, azon ki vehet részt, hogy viszonyul egymáshoz a jelzálogjog és a végrehajtási jog, stb.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz