Közigazgatási ügyek - ERDOSDR

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Közigazgatási ügyek

Szolgáltatások

A közigazgatási eljárások közé tartozik például az adóhatósági vagy a szabálysértési határozatok bíróság előtti megtámadása.

A közigazgatási ügyekben az alapeljárás is többfokú. A bíróság elé az alapügyben másodfokon lezárt, vagy olyan ügyek kerülhetnek, amelyek ellen nincs fellebbezési lehetőség. Éppen ezért a bírósági revízió már nem a tényeket, hanem csak az alapeljárás jogszerűségét hivatott vizsgálni.


Közigazgatási ügyek a NAV és a polgármesteri hivatalok előtti eljárások, vagy a szabálysértési ügyek.

Az adóügyekkel kapcsolatban tény, hogy nem csak az adószakértők, de az adóhatóság tagjai és a jogalkotók is tanultak az adórendszer kezdeti hibáiból. Az adóperek ezért egyre profibbak, a lehetőségek egyre szűkebbek, illetve egyre kevesebbeknek adatnak meg. Irodám egyik szakosodása épp az adóügyekkel kapcsolatos.

Az adóügyekben a gazdálkodás folyamatának adózási kérdéseit még a döntések, illetve a döntések aláírása előtt érdemes megbeszélni, hogy ki lehessen választani a közterhek szempontjából a vállalkozásnak legkedvezőbb megoldásokat. Ha pedig megindul egy adóigazgatási eljárás, például adóellenőrzés vagy egy vagyonosodási vizsgálat, ezekben meghatalmazás adható mind ügyvédnek, mind könyvelőnek, mind pedig adószakértőnek a hatóság előtti képviseletre. Ilyenkor jó, ha valaki tisztában van a jogi kérdések mellett az adózás és az adóellenőrzés gyakorlatával is. Végül ezen a téren a számviteli politika elkészítéséhez is segítséget adhatunk.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz